El president d'ERC, Oriol Junqueras, va instar CiU i el PSC a rectificar "el mal pacte de BCN World" perquè "desgraciadament, s'ha vist que teníem raó" i "no beneficia l'economia productiva, sinó l'especulativa". Junqueras es va reunir sense intermediaris amb membres de la Federació d'UGT i de la secció sindical de Port Aventura a Tarragona.

Va reiterar que la postura d'ERC era "concedir llicències d'obres temporalitzades" -és a dir, a mesura que es construís-, ja que "si no, hi havia el risc que si es prenia en una sola decisió, acabés en un gran projecte especulatiu i no productiu".

Junqueras va admetre que "no tenim ni capacitat ni influència" per fer enrere "l'acord signat entre CiU i PSC", però "amb conseqüències tan negatives que els demanem que rectifiquin" i "ho facin bé" perquè "el projecte s'ha anat a l'aigua".

En comptes d'inversió i ocupació, el que s'ha aconseguit és que les empreses vinculades al joc "sense posar un euro ni crear ni un sol lloc de treball, en comptes de pagar un 50% en impostos, paguin un 10%, menys que el sector de la cultura", va criticar Junqueras.

El president d'ERC no va amagar la seva "preocupació" perquè "CiU i PSC van decidir fer-ho malament", i aquesta mala decisió condiciona el projecte turístic basat en hotels, botigues de luxe i casinos, en terrenys adjacents a Port Aventura.

El secretari d'UGT a Tarragona, Jordi Salvador, es va expressar en la mateixa línia que Junqueras i va retreure que el "projecte no és el que ens van dir". UGT, CCOO, les patronals, les cambres de comerç i els agents socioeconòmics tarragonins van mostrar públicament el seu suport a BCN World quan l'impulsava la companyia Veremonte, de l'empresari Enrique Bañuelos. "Però, en comptes d'economia productiva, és economia especulativa", va criticar el secretari d'UGT.

El mes de desembre passat, Veremonte va renunciar a la seva opció de compra dels terrenys, propietat de la Caixa, i la Generalitat va passar a pilotar el projecte, que ara inclou la construcció de 4.500 habitatges.

D'una altra banda, a la reunió mantinguda a la seu d'UGT també es va acordar demanar una millora de les condicions laborals, salarials i de la conciliació familiar.