Poques novetats aquest any en la quinzena edició del Saloufest. Salou acollirà fins al 18 d'abril 9.500 joves de més d'un centenar d'universitats britàniques disposats a celebrar intensament el final del període d'exàmens. Aquest ?diumenge han arribat els primers 4.600 joves que combinaran les festes nocturnes i l'oci amb dos dies de competicions esportives. Els organitzadors s'encarreguen de remarcar als joves les normes cíviques que cal respectar. Aquesta celebració té un impacte econòmic anual de més de 5 milions d'euros per a Salou. Mentre que hotelers i comerciants el veuen com una benedicció per desestacionalitzar el turisme, els veïns la suporten amb resignació.

La quinzena edició del Saloufest no presenta gaires novetats respecte a edicions anteriors. Així ho ha explicat Doreen Straatman, gerent de Sol Active Tours, la touroperadora catalana que juntament amb la britànica I Love Tour porten cada any milers de joves universitaris a gaudir de les seves vacances de primavera al municipi del Tarragonès. Repartits en tres tandes, passaran per Salou aquest mes d'abril 9.500 nois i noies amb la intenció principal de passar-s'ho bé. Aquest diumenge han començat a desembarcar els primers 4.600 joves, vinguts en autocars des de més de 100 universitats de la Gran Bretanya, i s'estaran a Salou fins al dijous Sant. Un altre torn, amb 4.300 més, vindrà del 7 a l'11 d'abril, i l'últim grup, més petit, de 600 universitaris, ho farà del 14 al 18.

Sol Active Tours i I Love Tour ofereixen una estada de quatre dies a Salou repartida en dos dies de competicions esportives, per a les quals s'han llogat 22 instal·lacions de la zona, i un tercer dia d'activitat lliure en què se'ls ofereix visites a PortAventura i a Barcelona, l'opció de passar el dia de compres a Reus o Tarragona, o simplement gaudir del sol i la platja, aprofitant que el temps, de moment, sembla que ho permetrà. Per tot això i l'estada en hotels o aparthotels amb dret a mitja pensió, els joves paguen sobre uns 360 euros de mitjana. Straatman ha assegurat que no estan venent un producte "low cost" perquè en altres operadores es podrien trobar estades a Salou més barates.

Civisme i respecte

La polèmica va recaure sobre el Saloufest en passades edicions pels suposats mals comportaments, els crits i l'incivisme en general d'aquests universitaris, especialment en les seves esbojarrades festes nocturnes. El cas d'un jove ferit en practicar balconing o el d'una jove que va denunciar una presumpta agressió sexual han estat les seqüeles més greus dels darrers.