L'Assemblea General de l'ANC ha donat a conèixer alguns detalls dels actes de la Diada de l'Onze de Setembre, que enguany coincideix amb l'inici de la campanya electoral del 27-S. Després de tres jornades històriques, els anys 2012, 2013 i 2014, l'ANC convoca una gran mobilització a l'avinguda Meridiana de Barcelona, de la qual encara no han transcendit tots els detalls. El que sí es coneix és que l'organització dividirà l'avinguda en 135 trams, tants com escons té el Parlament de Catalunya: "La Meridiana serà el carrer Major de la República Catalana. Obrirem la Meridiana i farem baixar tots els anhels del nostre poble fins al Parlament", ha explicat Josep Sabaté, membre del Secretariat Nacional.

L'ANC assegura que el pròxim Onze de Setembre tindrà lloc a la capital catalana la "mobilització necessària" per convertir en plebiscitàries les eleccions al Parlament del 27-S. És, explica l'entitat, l'"oportunitat per construir un país nou i més just". Els detalls de l'acte no s'han explicat però es pretén omplir la Meridiana fins arribar al Parlament de Catalunya.

Josep Sabaté, membre del Secretariat Nacional, ha explicat que l'avinguda barcelonina "serà el punt de trobada de tots els catalans i catalanes" per a una República Catalana. "Dibuixarem 135 trams, com escons té el Parlament, la seu de la sobirania nacional" i afegeix que serà una Diada "més participativa i transversal que mai i on tothom serà protagonista".

Abans d'arribar a l'Onze de Setembre, però, l'ANC organitzarà un seguit d'actes arreu del territori. Serà una "campanya intensa" d'estiu que pretén arribar a tots els barris, pobles i ciutats i on es presentaran els deu eixos que desembocaran a l'avinguda Meridiana el dia de la Diada Nacional de Catalunya.

Seran actes temàtics per "activar els convençuts i arrossegar els que encara no ho són".

I que serviran per fixar els "eixos que vertebraran la República Catalana". Són: regeneració democràtica, obertura a l'exterior, benestar i justícia social, innovació, sostenibilitat, equilibri territorial, solidaritat, igualtat, educació i cultura i diversitat.