La confessió de Jordi Pujol en què admetia haver tingut diners sense declarar a l'estranger va provocar un terratrèmol polític l'estiu passat i va causar víctimes col·laterals. Una d'elles va ser el Centre d'Estudis Jordi Pujol, dedicat a l'ètica i als valors, que va tancar les seves portes poc després d'esclatar l'escàndol. El patronat de la fundació va decidir desmantellar el centre el 8 de setembre de 2014. Malgrat que el Centre d'Estudis de l'expresident de la Generalitat ja no existeix, la fundació encara apareix en les partides de subvencions. Segons publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), aquesta fundació va rebre 40.000 euros durant el segon semestre de 2014 quan aquest centre ja no funcionava -només va estar operatiu unes setmanes del segon semestre. Segons recollia el DOGC, la fundació va rebre aquesta quantitat "amb la finalitat de realitzar activitats de foment del coneixement de la realitat catalana i europea, durant l'any 2014".

Després de conèixer la confessió de Pujol, el patronat de la fundació va aclarir en un comunicat que els "comptes de la Fundació han estat puntualment presentats a les institucions competents sense incidències, i que les aportacions econòmiques rebudes han estat destinades correctament als objectius fundacionals". En la ?reu?nió on es va acordar la dissolució de la Fundació, el Patronat també va manifestar "la seva satisfacció per la gestió i la feina realitzada pel Centre d'Estudis en els seus gai?rebé deu anys d'existència, amb l'esperança que més endavant se'n puguin reprendre les activitats principals".

Més subvencions

Acció cultural del País Valencià és una altra de les entitats que ha rebut una subvenció o transferència durant el segon semestre de 2014. Aquesta entitat -dedicada a l'estudi, la defensa i la promoció del patrimoni cultural, artístic i natural de la totalitat del País Valencià- va rebre una subvenció de 670.073,27 euros amb la finalitat de "finançar la quota de préstec hipotecari derivat de la compra i adequació de l'edifici "El Siglo", corresponent a l'any 2014". La mateixa entitat va rebre 250.000 euros per "realitzar activitats culturals de l'entitat durant l'any 2014".

La societat Comercialitzadora i Editora de la Coordinadora de Mitjans, SL ha rebut 295.000 euros pel "projecte de millora de la imatge de L'Esportiu de Catalunya per a l'any 2014", el suplement d'esports del diari El Punt-Avui.