La Generalitat ha anunciat als funcionaris que els retornarà el 5% de la part de la paga extra del 2012 que van cobrar pel març, i que els va descomptar en aplicació de l'acord de Govern 78/2012 d'adequació de mesures de reducció retributives, encara vigent. Els sindicats CCOO i UGT havien recorregut la decisió i ara des de l'executiu liderat per Artur Mas s'ha atribuït el fet a una "incidència en aplicar l'adequació retributiva". En una nota penjada al portal Atri -intranet en què els funcionaris poden consultar nòmines o altres informacions del seu interès- la Generalitat anuncia que regularitzarà la situació el mes de juliol.

Segons la nota que ha penjat la Generalitat, la incidència detectada implica "refer la base de càlcul" de la clàusula de reducció retributiva mínima del 5% sobre les retribucions percebudes aquell any.

Per fer-ho caldrà realitzar una "revisió" del programa informàtic de nòmines per regularitzar el pagament percebut en la nòmina del mes de març, "retornant les quanties que corresponguin, si s'escau", en l'apartat de la recuperació d'una part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre del 2012.

També s'indica que "s'estima" que la revisió del programa informàtic "permeti formalitzar la regularització" en la nòmina del mes de juliol del 2015.

Des del sindicat CCOO es recorda que "sempre" ha "exigit" al Govern de la Generalitat que pagui "de forma íntegra" la part meritada de la paga del 2012 "com a primer pas per recuperar" tota la paga del 2012 i negociar els terminis per la recuperació de la del 2013 i el 2014.