La Fiscalia ha demanat duplicar fins als 6,6 milions la fiança imposada a CDC per lucrar-se suposadament de l'espoliació del Palau de la Música i embargar els quinze locals que la formació ha ofert al jutjat en substitució de la seva seu central, que fins ara figurava com a aval de la seva responsabilitat civil. Segons van informar fonts judicials, el fiscal Anticorrupció ha remès un escrit al jutge que investiga l'espoliació del Palau de la Música, en què sol·licita que ordeni embargar les quinze finques valorades en 3,6 milions que CDC ha ofert ara com a fiança, una vegada emparaulada la venda de la seva seu central a Barcelona.

El passat 24 d'abril, la formació nacionalista va anunciar la venda de la seva seu corporativa, situada al carrer Còrsega de Barcelona, a un grup inversor de Hong Kong, i va assegurar que havia dipositat altres béns immobiliaris al jutjat com a garantia de pagament de la fiança de 3,2 que inicialment li exigia el jutge instructor. La formació, que la Fiscalia demana condemnar com a responsable civil a títol lucratiu del saqueig del Palau de la Música, va dipositar la seva seu central, valorada en 12,3 milions d'euros, com a aval de la fiança que se li exigia, però el jutge mai no va arribar a decretar l'embargament de la finca. En un escrit tramès al jutge, la defensa de CDC ha ofert com a garantia de la fiança quinze locals propietat de la formació repartits per tot Catalunya: Amposta, Barcelona, Castelldefels, Figueres, Granollers, Capellades, Lleida, Mataró (2), Móra d'Ebre, Reus, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Tortosa i Sant Feliu de Llobregat. El partit del president de la Generalitat, Artur Mas, va enviar aquest escrit al jutge el passat 16 d'abril, vuit dies abans d'anunciar públicament la venda de la seva seu central de Barcelona.

Certificat de taxació

CDC va adjuntar a l'escrit un certificat de taxació d'aquests quinze immobles, el valor dels quals oscil·la entre els 569.626 euros, en el cas de la seu de Lleida, i 142.326 euros, en la de Sant Boi de Llobregat. L'embargament d'aquests béns, en el cas que el jutge així ho acordi, implicaria que CDC no podria vendre les seus dipositades en garantia sense l'autorització judicial, a diferència del que ha ocorregut amb la seva seu principal del carrer Còrsega de Barcelona.

Inicialment, el jutge instructor del cas Palau va fixar a CDC una fiança de 3,2 milions d'euros pel presumpte cobrament de comissions de la constructora Ferrovial a través del Palau de la Música, a canvi de l'adjudicació d'obra pública durant els governs de Jordi Pujol. Això no obstant, en acabar la instrucció del cas, el magistrat va elevar a 6,6 milions d'euros la suma que presumptament CDC es va embutxacar de Ferrovial en concepte de comissions il·lícites, quantitat que la Fiscalia exigeix a la formació nacionalista com a responsable civil a títol lucratiu en el seu escrit d'acusació del cas Palau. Per adequar la quantitat dipositada com a fiança al jutjat amb la qual li sol·licita en el seu escrit d'acusació, la Fiscalia ha ampliat ara fins als 6,6 milions la suma exigida a CDC amb la finalitat d'assegurar la responsabilitat civil que pugui derivar-se d'una eventual condemna. Si estima el jutge el plantejament de la Fiscalia, les 15 seus aportades per CDC com a aval serien insuficients per garantir la seva responsabilitat civil.