5,4 milions d'euros. Aquesta és la quantitat que la Generalitat va lliurar l'any passat en subvencions a patronals i sindicats. Tal com informava Economia Digital, aquesta xifra queda reflectida en la relació d'ajudes concedides durant tot aquest exercici pel departament d'Empresa i Ocupació, liderat pel conseller Felip Puig. Foment del Treball, CCOO i UGT es van beneficiar de les partides més abundants de forma directa. Es tracta de les ajudes de participació institucional que recull la normativa catalana.

La llei fixa unes quantitats segons el nombre de persones que es dediquen a les diferents activitats de representació en els diferents sectors. CCOO va ser el sindicat més beneficiat per aquestes subvencions. Aquesta organització va percebre 1,3 milions d'euros per les seves tasques de representació laboral. Els fons van ser superiors als ingressats durant el 2013 quan el sindicat va rebre 1,1 milions d'euros. A més, l'any passat el sindicat dirigit a Catalunya per Joan Carles Gallego va rebre 305.000 euros per activitats de promoció sindical. Per la seva banda, UGT va ingressar 1,25 milions d'euros. Aquesta organització també va aconseguir una millora en les subvencions respecte a 2013, quan va guanyar 1,1 milions. De la mateixa manera que el sindicat CCOO, també va rebre 300.000 euros per promoció.

Altres subvencions

Foment del Treball, per la seva banda, va rebre 1,5 milions de part de la Generalitat. Una xifra inferior a la percebuda durant l'exercici del 2013 (1,6 milions d'euros). Pimec va rebre 640.000 euros, 100.000 euros més que el 2013. Aquesta organització, segons recull Economia Digital, va rebre un ajut de 10.000 euros per l'Anuari PIME catalana 2014.

Una altra organització que va rebre subvencions de la Generalitat va ser la Confederació CAtalana del Comerç. La Generalitat li va lliurar 75.000 euros l'any passat amb la finlitat de realitzar "projectes oberts en català". Per aquest mateix concepte, la subvenció entregada a la Confederació Catalana del Comerç es va situar en els 49.000 euros