La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va erigir ahir al seu com un partit net de corrupció, a diferència de CiU i del PSC: "Aquest partit a Catalunya pot dir molt alt i clar que ha combatut la corrupció, nosaltres a Catalunya no tenim Clotildes ni Mercuris". El cas Clotilde afecta fonamentalment l'exalcalde de Lloret de Mar i exdiputat de CiU Xavier Crespo, acusat d'acceptar suposadament donacions del presumpte membre de la màfia russa Andrei Petrov, mentre que en el cas Mercuri de corrupció un dels principals acusats és l'exalcalde de Sabadell del PSC, Manuel Bustos.

La líder dels populars catalans també va al·ludir a altres casos de corrupció que esquitxen al seu partit a Espanya, com el cas Gürtel o el cas Bárcenas, i va afirmar que l'"avergonyeixen". Això no obstant, va sostenir que el PP havia estat "implacable" amb tots ells, i va reclamar endurir les penes per als responsables públics que malversin "els diners de tots". "Els diners que s'hagin endut que els tornin, perquè és d'Hisenda i de tots els espanyols", va reblar Sánchez-Camacho en una trobada amb veïns de Santa Coloma de Gramenet.

La popular també va arremetre contra Ciutadans, que precisament fa de la lluita contra la corrupció una de les seves banderes de campanya: "Que no s'equivoquin, que si volen votar al PP votin al partit de veritat, que les marques blanques sempre acaben sortint malament", va assegurar Sánchez-Camacho.