L'alcaldable del PP a Sabadell, Esteban Gesa, va assegurar que en cap cas va agredir un dels activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i de Fòrum-Afinsa que van intentar boicotejar el míting central de campanya celebrat dilluns a Barcelona, i que va ensopegar. A través d'un comunicat emès des de l'agrupació local del PP, Gesa va lamentar els fets ocorreguts durant la intervenció del president del Govern, Mariano Rajoy, en el míting que es va celebrar al Pavelló Nova Icària de ?Barcelona, i va assegurar que s'havien tergiversat intencionadament. Dues persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i una altra de Fòrum-Afinsa van irrompre en el míting i van ser reduïdes pels agents de seguretat. Mentre era conduïda fora de la sala, una d'aquestes persones va passar pel costat de Gesa i, segons va denunciar l'oposició, va ser llavors quan l'alcaldable la va agredir.

"Davant la irrupció d'aquests grups, diversos assistents es van veure involucrats en un altercat, enmig del qual hi havia el candidat a l'alcaldia de Sabadell, Esteban Gesa, intentant facilitar la mobilitat i evitar incidents majors atès que al mig del grup hi havia persones grans que necessitaven bastons o crosses", assenyalava el comunicat. "Va ser en aquell moment quan a les xarxes socials va començar a circular un vídeo captat per un aficionat on la descontextualització dels fets i la baixa qualitat de la imatge no permeten dilucidar la realitat del que va passar", afegia.

"Comença llavors un linxament a les xarxes socials cap al senyor Esteban Gesa a qui, després ?d'ensopegar a causa de l'afluència de persones, s'acusa sense proves d'agredir un membre de la PAH a partir de la interpretació esbiaixada i malintencionada realitzada per part de grups opositors al Partit ?Popular", prosseguia el document.

Més reaccions

Les xarxes socials van recollir nombrosos tuits on es demanava la dimissió de Gesa. Entre els que demanaven la seva renúncia hi havia el candidat de la Crida per Sabadell, Matíes Serracant, el d'Unitat per Sabadell, Joan Berlanga, i el d'ERC, Juli Fernàndez. Tots tres van condemnar l'actitud del popular, com també ho va fer la PAH de Sabadell i altres organitzacions. D'altra banda, la PAH de Sabadell també en va reclamar la dimissió. L'activista Pau Llonch també es va sumar a aquesta petició amb tuits com "#GesaDimissió. Ens desnonen. Ens roben. I ara ens humilien. Contra ell".

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, va criticar el tracte que es va donar als manifestants desallotjats del míting del PP i va demanar respecte per les protestes que hi pugui haver sempre que siguin "pacífiques". "Quan es posa en risc l'expressió democràtica i l'exercici pacífic d'un dret fonamental, això el Govern ho ha de denunciar", va dir. En un altre ordre de coses, ahir van continuar les reaccions al míting de Rajoy a Barcelona. El coordinador general de CDC, Josep Rull, va qualificar l'actitud del president espanyol de "superba" i va dir que tenia "por a la democràcia" per no deixar votar els catalans. "David Cameron va impulsar un referèndum a Escòcia i ha quedat reforçat, Rajoy que ho impedeix a Catalunya s'està enfonsant i el PP serà testimonial a casa nostra", va subratllar Rull, que també creu que "aquells que són forts i es comprometen amb la democràcia, guanyen".