L'exconseller de la Generalitat Macià Alavedra ha negat avui que durant la seva gestió afavorís empreses afins i ha mantingut que el seu pas per la política no l'ha servit per enriquir-se, sinó que més aviat l'ha perjudicat perquè els seus antics socis estan "més ben situats" que ell.

Alavedra, que va ser conseller de Governació, Economia i Finances i Indústria amb els governs de Jordi Pujol, ha comparegut avui davant la comissió d'investigació sobre el frau fiscal del Parlament, on ha evitat donar explicacions sobre la seva relació amb el "cas Pretòria", pel qual la Fiscalia li demana sis anys i deu mesos de presó.

Davant les preguntes de l'oposició sobre la relació entre els seus negocis privats i la seva gestió política, l'exconseller ha afirmat que per al que procedeix "del món de l'empresa, entrar en la política li comporta problemes".

En aquest sentit, ha afegit que el seu pas per la política no li ha comportat "res a veure amb l'enriquiment" i ha assenyalat que els socis de les seves empreses que no han tingut responsabilitats públiques estan "molt més ben situats" que ell.

Alavedra ha admès que, atès que va arribar a la política procedent del món empresarial, tenia accions en algunes companyies, però ha defensat la legalitat d'aquesta situació, com, segons la seva opinió, li va corroborar una vegada el propi exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo en una conversa amb ell.

Després de reconèixer que després del seu pas per la política va ocupar llocs directius en empreses que es beneficiaven d'adjudicacions públiques, l'exconseller ha apuntat que "ara a això s'anomena portes giratòries. I per això ha caigut gent més important que jo", ha reblat.

"És una situació difícil compatibilitzar això", ha reconegut Macià Alavedra, que ha assegurat que durant la seva gestió al capdavant de la Generalitat no va fer "favors ni concessions" a cap empresa. EFE