FCC ha obert una investigació interna per aclarir els pagaments realitzats a la societat Brantridge entre 2006 i 2009 durant l'etapa del tripartit, una societat que, segons informava ahir El Mundo citant un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef), es va crear per al cobrament de comissions per part de Jordi Pujol Ferrusola. Fonts del grup constructor i de serveis van reconèixer ahir l'existència de les esmentades factures, i van subratllar que cap dels responsables de FCC Construcció en aquell període continuaven actualment en la companyia. També van indicar que la investigació interna posada en marxa pretenia aclarir la labor d'assessorament i els conceptes als quals obeïen aquestes factures, que van ser emeses per tasques d'assessorament, service management, anàlisis d'ofertes o oportunitats d'investigació. Des de la companyia van assegurar a més que no havien rebut cap requeriment judicial sobre això. Segons el diari El Mundo, FCC va realitzar entre 2006 i 2009 un total de 25 transferències al Regne Unit per a la societat Brantridge, vinculada suposadament a un testaferro de Jordi Pujol Ferrusola a Londres. La policia apunta a què els conceptes que acompanyaven a les transferències bancàries són falsos i encobreixen el pagament de comissions il·legals al fill gran de l'expresident autonòmic Jordi Pujol a canvi de l'adjudicació d'obres públiques a Catalunya.

Segons El Mundo, la Policia ja coneix el clan Pujol Ferrusola com una "xarxa organitzada de tipus familiar per al cobrament de comissions". Els investigadors, segons aquest rotatiu, destaquen que FCC "ha aparegut de forma recurrent" en la investigació del cas Pujol: que disposa de "domicili a Catalunya"; així com d'una "xifra de negocis que es compon en un percentatge important d'ingressos per obres públiques en aquesta comunitat autònoma".

Després de destapar-se els pagaments a la societat Brantridge, FCC es va anotar ahir la caiguda més gran de l'IBEX 35 (3,17%). Les accions de la companyia van començar la sessió amb pujades després de conèixer-se divendres passat que les autoritats del Panamà havien rebutjat la reclamació del consorci integrat per dues companyies xineses i Isolux Corsán, que van competir per la Línia 2 del Metro de Panamà que s'adjudicarà oficialment dimarts a Odebrecht i FCC.

No obstant això, al llarg de la jornada les pujades es van convertir en pèrdues, amb un mínim intradia de 9,20 euros per acció i tancant amb la cinquena caiguda més gran de la borsa espanyola. Els títols d'FCC, que acumulen una caiguda del 21,58% l'any, han acabat la sessió en 9,21 euros per acció. Al costat de les informacions sobre els pagaments de la companyia a aquesta societat, l'acció de FCC es veu afectada pels resultats de les eleccions locals i autonòmiques i el seu possible impacte en els contractes de serveis.