L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz (PSC) va negar ahir haver cobrat o encarregat comissions o suborns i es va mostrar «orgullós» del seu llegat a la ciutat, com la construcció d'habitatges públics, així com d'un gran nombre d'escales mecàniques o ascensors. Muñoz, imputat en la trama Pretòria de corrupció urbanística, també va comparèixer davant la comissió d'investigació del Parlament sobre corrupció i frau fiscal. L'exalcalde socialista va arrencar la seva intervenció explicant que a causa de la seva situació de judici oral, havia comparegut per «respecte a les activitats i funcions del Parlament», però que per preservar el seu «dret de defensa en el procés penal» no faria cap «manifestació» ni respondria preguntes en relació amb la causa, perquè podria «menyscabar la tesi de la seva defensa».

Preguntat si va rebre suborns o va portar a terme actes il·legítims, Muñoz va exclamar que «no, per Déu, de cap manera» i va dir no tenir «cap explicació comprensible» a la seva imputació. La major part de les preguntes dels diputats de la comissió es van centrar en si, com a alcalde, va planificar o va intermediar en l'adjudicació i modificació d'usos de terrenys públics a Santa Coloma de Gramenet. Muñoz va assegurar que les decisions en matèria urbanística les prenien la comissió corresponent i el ple de l'Ajuntament, «un fet que és així en qualsevol ajuntament de Catalunya», ja que com a alcalde tenia una «visió global», però no de la «gestió quotidiana i del dia a dia de qualsevol tema».

Més declaracions

L'exgerent de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) Emili Mas també va comparèixer ahir al Parlament on va assegurar que el dany que va patir per estar imputat durant més de tres anys pel cas Pretòria encara no estava «reparat». «Encara espero que algú em truqui», va lamentar, i va dir que tot el procés havia estat molt «dur». En tot cas, va negar qualsevol irregularitat ni haver afavorit de forma irregular cap empresa privada.