La cap de llista de Barcelona en Comú (BComú), Ada Colau, va descartar adherir-se al pacte per al full de ruta per a la independència, una condició per arribar a acords a Barcelona que li ha posat el president d'ERC, Oriol Junqueras. «No signarem fulls de ruta impropis», va assegurar Colau en una entrevista a Barcelona Televisió (BTV), en què va puntualitzar que BComú «no comparteix full de ruta amb CiU», de manera que no se li pot demanar que el subscrigui.

Per a la guanyadora de les municipals a Barcelona, això no té per què ser un obstacle per arribar a acords amb ERC, amb la qual va assenyalar que hi ha moltes coincidències programàtiques, perquè BComú no és un «problema» per al procés sobiranista sinó «un aliat real».

«Estem a favor de tot procés popular per les llibertats i els drets i en aquest cas per la sobirania real de Catalunya i de Barcelona», va argumentar la que previsiblement serà la propera alcaldessa de la ciutat, que va afegir que el compromís «amb el dret a decidir real» és una de les prioritats programàtiques de BComú.

Colau va explicar que «és una realitat i una obvietat que la relació de Catalunya amb l'Estat està esgotada i que s'ha de revisar», i que «el dret a decidir és un principi democràtic irrenunciable».

A més, la cap de llista de Barcelona en Comú considera que la ciutadania no entendria que no es posessin d'acord entre les forces d'esquerres per poder fer front a les urgències i prioritats socials que té la ciutat.

«Barcelona és la capital de Catalunya però és una ciutat d'1.600.0000 veïns i veïnes, amb la seva pluralitat i mereix tenir un projecte propi de ciutat», va destacar. Sobre aquests possibles pactes, va assegurar que les converses amb el PSC i Esquerra es produeixen «cada dia», són «positives» i «estan obertes».

Colau va explicar que sobre el futur govern municipal «està tot obert» i que encara que prefereix pactes «el més estables possible», BComú està preparada per governar en minoria, fet pel qual estan elaborant el «millor equip» per fer-ho possible.

També va parlar de pactes Alberto Fernández Díaz, cap de llista del PP, que va reconèixer que si depengués d'ells, Ada Colau «no seria, segur» alcaldessa de Barcelona, però que, per impedir-ho «amb una majoria de governabilitat» les sumes no depenen d'ell, ja que el PP s'ha quedat amb només tres regidors.

Fernández va argumentar que «Barcelona ha de ser governada des de la centralitat, la moderació i el sentit comú, i no des de la radicalitat de l'esquerra més extrema i amb la minoria més absoluta».