L'esperat sorteig per desfer l'empat entre ICV-EUiA i Ciutadans (C's) a Montcada i Reixac va assignar finalment el quart regidor a la formació ecosocialista. El sorteig es va celebrar ahir al mat als jutjats de Sabadell, en què només van poder entrar els representants legals de les dues formacions polítiques que van empatar a 2.120 vots (15,24%), amb 3 regidors per partit, en les municipals de passat 24 de maig.

Segons van explicar representants del partit de Ciutadans, finalment no es va optar per la fórmula de llençar una moneda a l'aire com estava previst sinó que han entrat sis sobres en una urna (tres amb el nom d'ICV-EUiA i tres més amb el de C's) i una mà innocent es va encarregar d'elegir el sobre guanyador.

L'alegria es va desfermar entre els membres de la formació ecosocialista en conèixer un resultat que ha decidit la segona força política del consistori -ara amb 4 regidors- però els dos partits han coincidit a qualificar d'«injust» el sorteig i han apel·lat a canviar el sistema en un futur.

«El resultat el valorem bé perquè la sort ha estat del nostre costat, però és clar que el sistema electoral no és just i és pervers perquè ha perjudicat un altre grup polític», ha explicat Laura Campos, cap de llista d'ICV-EUiA de Montcada.

Dubte sobre el procediment

«Això no és el més democràtic, just i equitatiu i, encara que acceptem les regles del joc, hem de treballar per millorar el sistema perquè ha posat en joc la governabilitat de la ciutat», va assegurar David Gerbolés, número 2 i coordinador general de C's de Montcada.

Campos va afegir que el resultat«legitima molt» el seu partit per encarar les negociacions d'un possible govern.