La cap de llista de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, serà la pròxima alcaldessa de Badalona, en substitució de Xavier Garcia Albiol (PP). Tot i que aquest era un escenari previsible després de les eleccions del 24-M, l'acord d'investidura es va fer efectiu ahir durant la primera reunió a quatre bandes entre els equips negociadors de Guanyem Badalona, PSC, ERC i ICV-EUiA. Les converses entre els partits, però, continuaran a partir d'avui i s'allargaran durant la pròxima setmana. Diferents comissions formades per membres de les quatre forces treballaran en els pròxims dies per definir la composició del futur govern municipal.

Guanyem Badalona ja ha emplaçat l'alcalde sortint, Xavier García Albiol a convocar la mesa de traspàs de poders. Guanyem Badalona en Comú va fer pública una nota en la qual destacava la línia positiva de les negociacions per desbancar Xavier García Albiol, al qual ja insten a convocar "la taula de traspàs de poders".

Dolors Sabater donarà a conèixer avui en roda de premsa els detalls de l'acord que encara han d'acabar de negociar en els pròxims dies. Badalona en Comú ja ha reclamat així a Albiol la convocatòria d'una taula de traspàs amb l'objectiu de "donar transparència a l'Ajuntament i seguir donant tota la informació als mitjans i a la ciutadania". "La bona sintonia i entesa en les converses amb ERC, ICV-EUiA i PSC permeten entendre que donaran el seu suport a la investidura de Dolors Sabater el pròxim 13 de juny", assegura aquesta plataforma. Badalona en Comú assegura, a més, que continuarà les converses amb CiU i amb C's amb el desig d'ampliar la setmana que ve els suports al nou govern de Badalona, la tercera ciutat de Catalunya. Des del PP es va insistir que hauria de governar la llista més votada.