Tretze ports esportius de les comarques gironines han organitzat una jornada de portes obertes i una setantena d'activitats per donar a conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereixen per tal d'apropar la ciutadania a la pràctica de l'esport i el lleure nàutic. La jornada es farà el dissabte 13 de juny i s'ha batejat com 'Marina Day'. Aquesta és una iniciativa pionera que va néixer als Estats Units. A Catalunya arriba impulsada per l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. En l'àmbit català són 33 els ports que s'han adherit a la campanya i que oferiran més de dues-centes activitats als usuaris.

Aquest migdia, a Girona, s'ha presentat la campanya, que ha estat a càrrec de Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Rai Roca, vicepresident de l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, i Gerard Marín, regatista i ambaixador de la Costa Brava, que ha apadrinat la iniciativa.

La iniciativa s'ha presentat aquest migdia a Girona. L'objectiu d'aquesta jornada de portes obertes és apropar a la ciutadania les activitats que ofereixen durant tot l'any els ports nàutics i fer més popular la seva pràctica.

El director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, ha destacat que la relació entre els ports nàutics de la Costa Brava i la mateixa entitat és estreta, ja que existeix un pla d'accions específic per promocionar aquestes infraestructures als mercats principals com França i la resta de l'estat espanyol. "El turisme nàutic té molt de pes per a la Costa Brava perquè genera activitat durant tot l'any al territori", ha subratllat.

Per la seva banda, el vicepresident de l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics a la demarcació de Girona, Rai Roca, s'ha referit al 'Marina Day' com un dia festiu, en què es posa en relleu la vida i l'activitat dels ports, i també la vida que generen les empreses que complementen l'oferta nàutica del territori.

Roca ha destacat que l'associació també vol trencar amb la imatge que es té dels ports com a "llocs tancats i elitistes", ja que són instal·lacions obertes a tothom on no cal tenir un vaixell per gaudir de l'oferta esportiva, cultural, gastronòmica i d'oci que ofereixen, segons remarca.

Per la seva banda, Gerard Marín, regatista format al Club Nàutic de l'Escala, ha valorat positivament la iniciativa perquè permet que es transmetin valors i coneixements del mar als nens i a la ciutadania. Marín ha apuntat que el mar de la Costa Brava ofereix unes magnífiques condicions, amb vent i sense vent, per a la pràctica de la nàutica.

Els ports de la costa gironina que participen de la iniciativa són ara Portbou, Colera, Llançà, Port de la Selva, Roses, Marina Empuriabrava, l'Escala, l'Estartit, Marina Palamós, Costa Brava, Port d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Blanes. Entre d'altres, proposen activitats com sortides en vaixell, catamarà i caiac; bateigs de busseig, surf de vela, vela lleugera; tallers de nusos mariners; visites guiades; ofertes gastronòmiques; sortides amb surf de rem (paddle surf); mostres d'embarcacions; sortides amb bicicleta, o minigolf, entre d'altres.