El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d'ofici davant l'aparició de la diftèria a Catalunya, després que el departament de Salut ha anunciat que vuit companys del nen infectat són portadors del bacteri, però no han desenvolupat la malaltia en estar vacunats.

Segons ha informat avui el Síndic, ha obert una actuació d'ofici i s'ha dirigit a la conselleria de Salut "per reclamar tota la informació" sobre els casos de diftèria a Catalunya, malaltia que feia gairebé 30 anys que estava eradicada.

"Donada la possible afectació al dret a la salut dels nens i adolescents", el Síndic ha demanat al departament de Salut informació sobre el control que té sobre els nens no vacunats, la possible infecció d'altres menors, així com les mesures que adoptarà "bé de forma directa, bé demanant l'adopció de mesures a les autoritats estatals competents".

Amb relació a les competències estatals sobre el calendari de vacunació i la seva possible obligatorietat, el Síndic també s'ha dirigit a la Defensora del Poble, Soledad Becerril, perquè es dirigeixi a les instàncies estatals.

Arran de la presència del bacteri, el Síndic també investigarà les mesures previstes per localitzar i contenir possibles focus de contagi.