La monja Teresa Forcades, impulsora juntament amb l'economista Arcadi Oliveres del moviment "Procés Constituent" coalitzat en la candidatura d'Ada Colau a Barcelona, i que es postula per encapçalar una llista de confluència d'esquerres per a les pròximes autonòmiques, propugna canviar el sistema capitalista perquè hi hagi més justícia social, a més de criticar el funcionament de l'Església catòlica.

Així ho recull en el seu darrer llibre titulat "És a les nostres mans", publicació en la qual Forcades, teòloga i doctora en medicina, resumeix el seu pensament social, polític, econòmic i religiós. "Ha arribat el moment de construir una alternativa", escriu Forcades. "El sistema, tal com funciona, ens condueix gradualment a un augment de la precarietat. Està en una via de deteriorament progressiu. El canvi no pot ser només aparent", afegeix.

A la seva nova obra la monja esmicola el sistema capitalista i assegura que "amb el capitalisme ens trobem davant un model que ha estat incapaç de donar resposta no només a les expectatives de fons de molta gent, sinó a les seves pròpies promeses de progrés". "Per a la majoria de la població, s'ha evidenciat que ha estat un fracàs, que no dóna més de sí", conclou la religiosa en el seu llibre, en què avisa que "ja hi ha molta gent que està organitzant-se des de la base per dur a terme un canvi profund".

Missatges a l'Església

En el seu llibre, Forcades recorda, també, que "en el capitalisme, els poders econòmic, polític, militar i fins i tot el poder religiós cristià sempre han estat aliats". "L'Església catòlica a la qual pertanyo, la meva, és patriarcal i misògina" i, segons denuncia la religiosa, reserva les dones "un paper secundari caracteritzat per la submissió i el servei".

La monja també qualifica d'"escàndol" certes actuacions de l'Església en el context actual de crisi econòmica i cita el cas de l'Institut per a les Obres de Religió (IOR) abans de preguntar-se "si el Vaticà ha de tenir un banc i si, posats a qüestionar-nos, el Vaticà, en la seva forma actual, hauria d'existir".