CiU i ERC van utilitzar ahir la seva majoria a la Junta de Portaveus del Parlament per obligar que el ple monogràfic sobre la sanitat i el Cas Innova quedés intercalat amb el ple ordinari, cosa que va ser molt criticada per l'oposició i especialment per ICV-EUiA, PPC i Ciutadans (C's). La decisió de CiU i ERC que el ple sobre sanitat, que se celebrarà la setmana que ve, quedi intercalat amb l'ordinari va ser interpretat per la resta de grups com un intent de "diluir" el debat sobre la privatització de la sanitat pública i els casos de corrupció descoberts en organismes sanitaris.

Votació excepcional

La discrepància sobre el desenvolupament d'aquest ple extraordinari sobre la sanitat catalana va obligar la Junta de Portaveus a dur a terme una votació, cosa que és molt poc freqüent en aquest organisme parlamentari, en què les qüestions a tractar se solen debatre sense necessitat de votar. Finalment, CiU i ERC van imposar la seva majoria i els dos plens -el monogràfic sobre la sanitat i l'ordinari- se celebraran dimecres, dijous i divendres de la setmana que ve amb un ordre del dia molt extens, motiu pel qual les sessions començaran els tres dies a les 9 del matí i acabaran a la nit.

Dimecres estarà dedicat íntegrament al debat sanitari, amb intervencions de tots els grups i les respostes del Govern, especialment del conseller de Salut. Dijous començarà amb dues interpel·lacions, i a continuació tindrà lloc la sessió de control a l'executiu català, la qual anirà seguida pel debat de la proposició de llei sobre les prerrogatives dels expresidents.