La previsiblement futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Barcelona en Comú), va anunciar ahir que l'exregidor del PSC Jordi Martí, que va abandonar els socialistes i ara milita a Moviment d'Esquerres (MES), seria el gerent de l'Ajuntament de Barcelona. En una roda de premsa després d'entrevistar-se amb la jutgessa degana de Barcelona, Mercedes Caso, Colau va confirmar que Martí, que va disputar el lideratge del PSC a Barcelona i va perdre en unes primàries amb Jaume Collboni, havia acceptat l'encàrrec. Jordi Martí, que fa un any era el president del grup municipal socialista a l'ajuntament, va ser regidor de Cultura entre 2007-2011, gerent de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) entre 2006 i 2007, sotsdirector del CCCB entre 2004 i 2006 i director de l'ICUB entre 1999 i 2003.

Colau va assegurar que l'exlíder del PSC a la ciutat "té experiència en temes gerencials i coneixement de l'ajuntament, pel que serà una molt bona incorporació". L'alcaldable de Barcelona en Comú va declarar que aquest nomenament "no hauria" d'afectar les actuals converses per formar govern amb ERC, formació amb la qual Martí va concórrer a les passades eleccions municipals, i amb el PSC, liderat per un Collboni a qui Martí es va enfrontar a les eleccions primàries del PSC. Colau espera que els acords per formar govern a la ciutat estiguin "resolts" abans de dissabte, dia del ple d'investidura, i va assegurar que la proposta de què Martí fos el gerent era "una proposta personal". La candidata vol que els actuals funcionaris de l'ajuntament i les persones de "vàlua" de la ciutat "puguin accedir a càrrecs de més responsabilitat", en comptes de fer "nomenaments a dit".

Més mesures

La futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau també va assegurar després d'entrevistar-se amb la jutgessa degana de Barcelona, Mercedes Caso, que el futur govern municipal "ajudarà a fer tota la incidència possible contra lleis injustes que vulneren la legislació comunitària" sobre desnonaments. En declaracions als mitjans a la sortida de la reunió al Palau de Justícia de Barcelona, Colau va dir que "mentre no canviïn les lleis" caldrien "polítiques urbanístiques i d'habitatge, però també intervenir en la situació més dramàtica, que són els desnonaments". Colau, a més, va dir que es "reactivarà" una comissió sobre desnonaments "impulsada per entitats socials com la PAH", de la que ella va ser portaveu.

En un altre ordre de coses, Colau va demanar a la patronal catalana Foment del Treball i als grans actors i representants institucionals "responsabilitat" i que "no generin alarmismes infundats" perquè BComú governi la ciutat. Colau també va confirmar que mantindrà la tradició de creuar la plaça de Sant Jaume i visitar al Palau de la Generalitat el president català després del ple municipal que la investirà alcaldessa.