Una nova tanda de tempestes fortes arribarà aquesta tarda a Catalunya i podrà afectar qualsevol zona, excepte alguns punts del litoral, segons ha avisat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Davant d'aquesta situació, la direcció general de Protecció Civil ha tornat a demanar extremar les precaucions per la possibilitat de pluges localment molt intenses a partir d'aquesta tarda.

Els meteoròlegs preveuen que les tempestes puguin superar el llindar de pluja de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts des d'avui i fins divendres dia 12, principalment durant les hores centrals del dia.

Entre les 14.00 i les 20.00 hores, l'afectació pot ser generalitzada a qualsevol punt de Catalunya, excepte en algunes zones del litoral.

Segons l'SMC, els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i també poden anar acompanyats de ratxes fortes de vent.

Per demà, l'afectació de les tempestes quedarà reduïda a la franja de ponent entre les 14.00 hores i fins a les 02.00 hores de la matinada, bàsicament a les comarques de la Val d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Noguera.