La presidenta del Parlament i dirigent d'Unió, Núria de Gispert, va assegurar ahir que la seva formació "demostrarà que els darrers anys ha canviat" amb el resultat de la consulta interna que el partit farà aquest diumenge. De Gispert, que va visitar Girona per reunir-se amb militants i simpatitzants d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) que defensen el vot contrari a la proposta de la direcció, també va valorar les declaracions del líder de la formació, Josep Antoni Duran i Lleida, qui va afirmar que hi hauria d'haver un relleu a la direcció del partit si a la consulta del 14-J guanya el "no". "És la seva voluntat", va destacar De Gispert, que va afegir: "Si ell considera que si guanya el "no" és com una esmena a la totalitat a la majoria de la direcció, doncs potser és normal". De fet, va detallar que la decisió de Duran i Lleida "de fer un pas enrere", li correspon a ell com a president del comitè de govern.

Malgrat tot, la dirigent d'Unió va subratllar que la seva campanya pel "no" es fa "en positiu", sense la voluntat de "canviar" ni cadires ni càrrecs de la direcció. Per això, De Gispert va manifestar que la formació ha de ser "capaç de sortir de l'ambigüitat" amb la votació d'aquest diumenge, al mateix temps que va considerar, sobre les declaracions de Duran i Lleida d'ahir, que el líder del seu partit "potser pensa que amb una diferència petita guanyarà el "sí"".

Així, De Gispert va assegurar: "Cal replantejar què fem, si guanya el "sí" el 14-J". Tot i això, la presidenta del Parlament va destacar que la consulta de diumenge ha fet retornar persones que "més que estripat el carnet, s'havien allunyat d'Unió". "Si volem estar al dia, ser transparents i clars, hem de ser capaços d'afrontar una realitat", va manifestar De Gispert, que va assenyalar: "Cal dir clarament si volem creure que la independència és l'únic instrument que tenim a les mans per poder seguir endavant". Per tant, De Gispert va valorar que la campanya del "no" ha unit no només històrics de la formació, sinó també "els constructors d'UDC del 1931". La dirigent va afegir que aquestes persones es troben "il·lusionades".

La llista de Mas

Pel que fa a la possibilitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, faci una llista transversal per a les eleccions del Parlament de Catalunya -que es preveuen fer el 27 de setembre-, De Gispert va recordar: "Ell hauria volgut una llista única". "Hem de ser capaços d'unir esforços", va subratllar De Gispert, que va defensar una llista transversal que tingui el pensament de Catalunya. "Em sembla bé", va destacar la dirigent d'Unió, que va insistir que es tracta d'unes eleccions "plebiscitàries".

Malgrat tot, la presidenta del Parlament va descartar formar part d'aquesta possible llista transversal. "M'agrada donar suport al president", va assegurar De Gispert, tot i que va explicar que la seva intenció és donar per finalitzada la seva etapa política quan s'acabi aquesta legislatura. "La il·lusió és que Catalunya pugui esdevenir un Estat propi", va concloure De Gispert des de la trobada de Girona.