El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va assegurar ahir des de Lleida que la sentència del Tribunal Constitucional (TC), que valora com a inconstitucionals les actuacions de la Generalitat en la preparació del procés participatiu del 9-N, no canvia "en res" el full de ruta que la direcció d'Unió posarà a votació dels militants aquest diumenge. Segons Espadaler, no canvia res "perquè precisament el que posem a votació és continuar compromesos amb el procés, com ho hem estat des del primer moment i com volem continuar estant-t'ho, amb les eines del diàleg, la persistència i de fer les coses ben fetes, encara que ara el diàleg pugui semblar impossible".

El secretari general d'Unió va insistir que "malgrat que ara sembli impossible nosaltres som i serem tossuts perquè el diàleg presideixi les actuacions de futur per transformar la situació que estem vivint i que ens porta com a país a la inanició". Espadaler va afirmar això després de lamentar que la sentència del TC torni a demostrar, segon ell, que el Govern espanyol és "incapaç" de donar respostes polítiques a problemes de naturalesa política. Malgrat tot, Espadaler va valorar que "malauradament és una sentència més", des que el TC ja va retallar l'Estatut i per això no va considerar que canviï l'escenari substancialment.

Duran defensa el "sí"

Per la seva part, el president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va manifestar ahir que els que defensen el "sí" a la consulta del partit del 14-J volen debatre sobre Unió i va assenyalar que "altres s'esforcen a parlar d'altres partits i d'altres persones". Al Twitter, Duran va afegir que "tanta crítica, des de dins i sobretot des de fora, demostra que el partit no és irrellevant". "A votar sí per Unió i Catalunya", va concloure.