Protecció Civil manté en fase de prealerta el pla Inuncat davant la previsió de tempestes fortes aquest dilluns pràcticament arreu de Catalunya, llevat de la zona del Segrià i el litoral nord de Barcelona i Alt i Baix Empordà. A partir de la tarda-vespre els xàfecs poden ser localment intensos a les comarques gironines. Els aiguats podran deixar més de 20 litres en 30 minuts i anar acompanyats de calamarsa o pedra i de fortes ràfegues de vent. Les comarques on localment es preveu que les pluges puguin causar més afectacions són la Garrotxa, Ripollès, Conca de Barberà, Baix Camp i Alt Camp. Entre els registres d'aquest dilluns destaquen ja els 15,4 de Canaletes, a Cabrera d'Anoia, o els 10,4 de Cunit.

Protecció Civil recomana seguir les actualitzacions de la previsió meteorològica i actuar amb precaució si plou de forma intensa, conduint a velocitats més lentes i augmentant la distància entre vehicles. També cal evitar creuar a peu o amb vehicle passos soterrats o en zones inundables i no estacionar els vehicles en rieres o zones de desguàs. Cal netejar els embornals i baixants de brutícia per evitar inundacions de baixos, terrasses i patis interiors.

D'altra banda, segons informacions facilitades per Endesa Generación s'estan realitzant maniobres ordinàries a les preses de Sant Maurici (3 m3/s) i Cavallers (7,5 m3/s). Com a conseqüència d'això el cabal dels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana seran superiors als seus habituals.