CDC ha demanat als seus dirigents que reservin un espai a la seva agenda aquesta nit perquè estudien reunir la seva executiva per afrontar la possible ruptura de CiU després de l'executiva d'UDC d'aquest migdia, en què els consellers d'UDC han acordat sortir del govern i Joana Ortega ha deixat la política.

Fonts de CDC han explicat a Efe que s'ha demanat als dirigents que reservin un espai sobre les 22 hores, després del ple monogràfic de Sanitat i l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura del 2015, al qual acudeix el president català i de CDC, Artur Mas.

Durant tot el matí les cúpules de CDC i UDC han mantingut reunions i contactes aprofitant el ple del Parlament català hores abans que s'iniciés, a partir de les 14 hores, l'executiva dels democratacristians per rebutjar el full de ruta sobiranista de Convergència, fet que provocarà l'inici avui mateix del procés de ruptura de la federació de CiU.

En els despatxos del Parlament s'han reunit el president català i líder de CDC, Artur Mas, amb els dirigents convergents Jordi Turull, Josep Rull i Lluís M. Corominas, mentre a escassos metres hi ha hagut una altra trobada de la cúpula d'Unió, amb el seu secretari general, Ramon Espadaler, la vicepresidenta catalana, Joana Ortega, i el vicesecretari general d'UDC, Toni Font.

Posteriorment, s'han produït contactes creuats entre dirigents de CDC i UDC dins de la mateixa zona de despatxos, de la qual han anat sortint de mica en mica sense comentar el contingut de les reunions.