La diputada autonòmica Rocío Martínez-Sampere va comunicar ahir al líder del PSC, Miquel Iceta, la seva intenció de renunciar al seu escó al Parlament i, per tant, el d'aquesta setmana serà el seu últim ple a la cambra catalana.

Segons va explicar la mateixa diputada, la seva marxa no es deu a cap motiu concret actual, sinó a un cicle que considera que ha arribat a la seva fi després de les discrepàncies els últims anys amb la línia empresa pel partit. Atès que va concórrer fa un any i mig a les primàries del partit per ser candidata del PSC de Barcelona a les eleccions del 24-M, però no va aconseguir superar la primera volta d'aquest procés intern, Martínez-Sampere havia decidit "per coherència i compromís" esperar fins que haguessin passat les eleccions municipals per prendre la decisió definitiva.

El seu desig, segons va relatar, era generar el menor soroll i dany possible al partit, d'aquí que hagi esperat fins ara, i la seva intenció és agafar-se un respir polític i tornar a la seva professió (és economista), encara que no pretén desvincular-se del tot i no tanca la porta a tornar en un futur a la política.