El cap de llista del PSC a l'Ajuntament de Masquefa (Anoia), Daniel Gutiérrez, va anunciar ahir la seva intenció d'optar a les primàries del PSC per ser el cartell electoral dels socialistes a la província de Barcelona en els comicis generals de novembre. A falta d'aconseguir els avals necessaris, és la segona precandidatura anunciada fins ara, després del pas endavant fet també per la secretària de Relacions Internacionals del PSOE i exministra, Carme Chacón, que compta amb el suport del líder del PSC, Miquel Iceta, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

"Estem en un moment clau. El que no fem ara, possiblement no ho podrem fer en el futur. Per això assumeixo el compromís de presentar-me com a candidat", va indicar en un comunicat Gutiérrez, que va ser alcaldable del PSC a Masquefa.

La definició

Gutiérrez es defineix com un "militant de base", compromès amb "la millora del dia a dia" dels ciutadans i "amb moltes ganes de posar un gra de sorra perquè el PSC es torni fort i representatiu de la Catalunya real". "Imaginem un partit més gran, amb més força i capacitat de decisió a Catalunya i Espanya. Per aconseguir-ho necessitem renovar missatges, generar il·lusió i posar en valor les noves energies, les noves idees i fer ús del renovat capital humà del nostre partit", va indicar. El dirigent basa el seu missatge en cinc pilars: capital humà; proximitat, confiança i transparència; el ciutadà al centre de l'acció política; radicalitat democràtica per "no tenir por de la participació ciutadana en àmbits de decisió política"; i "defensa total" del federalisme.