El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va remarcar ahir que la reunió que va celebrar divendres al vespre amb el president català i de CDC, Artur Mas, va ser "bona a nivell personal", malgrat constatar les diferències polítiques, perquè les persones, va dir, "estan per damunt" d'eventualitats com la ruptura de CiU. Duran i Mas es van reunir al Palau de la Generalitat en la primera trobada entre tots dos des de la confirmació de la ruptura de la federació de CiU i va suposar una "comiat de cortesia" entre els dos dirigents després de la ruptura de la federació després de 37 anys de convivència política.

En declaracions als periodistes, Duran va explicar que en la reunió van parlar de política "des de posicions diferents en alguns casos", encara que també "van compartir anàlisis" en altres assumptes. "Va ser una reunió bona, sobretot a nivell personal tot i que des de posicions diferents, en alguns casos, i des d'una anàlisi política compartida, en d'altres" En tot cas, el líder d'Unió va recalcar que les persones estaven "per damunt de qualsevol circumstància o eventualitat política".

El president del comitè de govern d'UDC va recordar que fa anys que ell i Mas treballaven "conjuntament" i "això no es pot trencar des de la perspectiva humana d'un dia per a un altre". Duran, qui divendres es pronunciava a través de la seva carta-web sobre la ruptura de CiU en to contundent contra Convergència, acusant-la d'haver plantejat un ultimàtum "inacceptable", va rebaixar ahir el "to" amb aquestes declaracions.

Més valoracions

El president de CDC i de la Generalitat, Artur Mas, també es va referir ahir a la trobada que va mantenir amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. En arribar al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, on havia de pronunciar una conferència per explicar els pròxims passos a seguir de cara el 27-S, Mas va parlar breument de la trobada amb Duran. "Va anar bé", va afirmar a preguntes dels periodistes.