Els registres que la Guàrdia Civil va fer divendres pel cas Innova van acabar ben entrada la nit. Sota la direcció del jutjat número 3 de Reus, es van escorcollar l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus i seus de l'empresa Fomen?to de Construcciones y Contratas (FCC) a Barcelona, el Prat i Tarragona, dins la peça separada número 14, que investigaria presumptes irregularitats en el contracte de la brossa a la capital del Baix Camp. En paral·lel i dins la peça separada número 11, es van registrar les seus del Consell Esportiu del Baix Camp i la mercantil Giravolt, i l'empresa municipal Rellsa, per presumptes subvencions i contractes irregulars en l'àmbit esportiu.

Fomento de Construcciones y Contratas es va adjudicar el 2009 la contracta de recollida de residus i neteja viària a Reus per un període de vuit anys, fins al 2017, en el qual és el major contracte de serveis del consistori de la capital del Baix Camp. A més de FCC, que era qui prestava el servei, també hi van concórrer Concessionaria Barcelonesa i Urbaser. L'operació es va tornar a adjudicar a FCC durant l'època del govern tripartit -PSC, ERC i ICV-EUiA- a Reus per un import de més de 10 milions d'euros anuals, amb un increment de més d'un milió i mig d'euros respecte el darrer contracte, vigent des del 2001. En el marc de la peça separada número 14 del cas Innova, la Guàrdia Civil estaria investigant possibles irregularitats en aquest contracte de recollida de la brossa, així com un presumpte incompliment econòmic de les condicions contractuals. Per aquest motiu, els investigadors haurien sol·licitat documentació que es remuntaria a l'any 2005, en endavant. A més de les oficines de les àrees de Medi Ambient i d'Hisenda, els agents també van acudir a la seu d'FCC a Barcelona i posteriorment es van traslladar a la seu del Prat de Llobregat, d'on es van emportar diverses caixes. La Guàrdia Civil també va registrar la seu d'FCC al polígon Riuclar de Tarragona.

Més irregularitats

En paral·lel, la Guàrdia Civil també va registrar les seus del Consell Esportiu del Baix Camp i de la mercantil Giravolt, així com la de l'empresa municipal Reus Esport i Lleure SA (Rellsa), en el marc de la peça separada número 11. En aquest cas, s'investigarien presumptes irregularitats en la concessió de subvencions i de contractació pública per part de la societat pública reusenca.