La portaveu de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, presentarà avui la seva candidatura a les primàries del partit per encapçalar la llista a les eleccions catalanes del 27-S, de manera que tot sembla indicar que el líder de la formació, Albert Rivera, farà el mateix per a les generals.

El Consell General de Ciutadans va aprovat ahir concórrer a les elecions al Parlament de Catalunya i a les generals espanyoles i iniciar el procés de primàries el 4 de juliol per elegir als seus candidats. La primera persona a anunciar la seva candidatura a les primàries de Ciutadans per al 27S ha estat Inés Arrimadas, qui avui concretarà més detalls de la seva decisió. Amb la candidatura d'Arrimadas, tot deixa entreveure que el president del partit, Albert Rivera, es presentarà a les primàries per encapçalar la llista a la presidència del Govern central, encara que la seva decisió no l'anunciarà fins demà o demà passat.

Encara al voltant del Consell General de Ciutadans d'ahir, Albert Rivera va assegurar que la seva formació es presenta a les generals amb l'objectiu de reformar Espanya i de "canviar les regles del joc", i a les catalanes del 27S per ser "alternativa" a Artur Mas, i que "surt amb l'ànim de guanyar els dos partits" -en referència a les dues eleccions-.

Eleccions estatals i catalanes

A nivell estatal, Rivera va insistir en què és necessària una reforma de la "casa" Espanya, que, segons va dir, no passa per donar-li una "mà de pintura vermella o blava", encarnada en el PSOE i en el PP, sinó per reformes en profunditat i un canvi de les regles de joc, com les que defensa la seva formació.

En clau catalana, Rivera va assenyalar que el seu partit està disposat a "guanyar-li" les eleccions al president de la Generalitat, Artur Mas, al qual veu en una situació de "debilitat", amb la crisi de govern, la ruptura de CiU i amb l'independentisme en hores baixes: "És una oportunitat per intentar guanyar les eleccions a Catalunya", va dir el dirigent de Ciutadans.

Així, i davant la proximitat de les dues cites electorals, Rivera va presentar Ciutadans com el partit "millor situat" per liderar a Catalunya una alternativa al Govern de CiU i com el que millor defensa "reformar el projecte comú i de convivència" d'Espanya.