Inés Arrimadas, que es perfila com a cap de llista de Ciutadans en les properes eleccions al Parlament de Cataunya, va explicar ahir que opta a liderar la candidatura del seu partit perquè és una "oportunitat d'or" per poder "guanyar" els comicis al president Artur Mas que "no cal desaprofitar". "Sóc plenament conscient de la importància de les pròximes eleccions, no només per al nostre partit, sinó per a tot Catalunya i Espanya. I en els moments importants un ha de ser capaç d'assumir reptes, ser responsable, valent i fer passos endavant, i em faria molta il·lusió encapçalar la llista", va dir Arrimadas en la presentació de la seva candidatura a les primàries de Ciutadans. La precandidata va recalcar així que el 27 de setembre els catalans tenen una "magnífica oportunitat" per canviar l'actual Govern de CiU per un de nou, que tingui "les mans netes", sigui "sensat i seriós", aposti per la recuperació econòmica i la regeneració de les institucions, i deixi enrere "la confrontació" que ha generat Mas amb el seu procés independentista.

Amb aquesta presentació de la seva candidatura a les primàries de Ciutadans, Arrimadas va oficialitzar la seva intenció de prendre el relleu d'Albert Rivera, després que el president del partit s'hagi presentat en les últimes tres ocasions a les eleccions autonòmiques de Catalunya. Arrimadas va explicar que li va comunicar la seva decisió a Rivera, qui li va donar l'enhorabona i la va animar a seguir treballant, unes paraules que, va dir, transmetrà segur a altres precandidats que puguin presentar-se a les primàries del partit.

De cara a les catalanes, Arrimadas va confirmar que Ciutadans es presentarà en solitari amb un projecte "sòlid i viable" encara que després, va dir, la seva formació està disposada a sumar amb tots aquells que apostin per les "regles del joc i la convivència".

La precandidata va insistir que el 27-S se celebren eleccions autonòmiques, per molt que Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, pretenguin "enganyar" els catalans: "No caurem en el seu marc mental", va assegurar. La ja candidata creu que el Govern d'Artur Mas està "donant els últims cops de cua d'un govern perdut, cansat i trencat", amb un projecte que ja no "sedueix", a diferència del de Ciutadans.

Arrimadas va esgrimir que compta amb experiència professional, a més de política, ja que des de fa quatre anys és membre de la direcció del partit, i en qualitat de diputada ha assumit la responsabilitat de ser la portaveu adjunta del grup parlamentari i, actualment, n'és la portaveu.