L'empresari i financer Javier de la Rosa s'ha negat a declarar aquest dilluns davant de la comissió d'investigació contra la corrupció al Parlament. En una breu intervenció inicial, De la Rosa ha dit que amb "respecte" als diputats no volia parlar sobre qüestions que ja ha explicat "durant 20 anys als jutjats sense massa èxit". L'empresari només ha respost breument al diputat de C's Carlos Carrizosa dient-li que no és veritat que robés res de Grand Tibidabo i ha retret als parlamentaris que no s'han "preparat" bé a sessió, ja que la majoria de preguntes són extretes de reculls de premsa i que el pretenien "empènyer a respondre amb dades falses".

La majoria de preguntes han anat dirigides a confirmar certes informacions periodístiques, moltes d'elles basades en declaracions del propi De la Rosa, com el suposat finançament irregular de CDC, el PP o fins i tot la família reial espanyola i la família Pujol Ferrusola. També s'han centrat en la conversa gravada que va tenir amb el 'pequeño Nicolás', on parlava d'aquestes qüestions. Segons De la Rosa, això ja es va explicar fa 20 anys en seu judicial, quan la situació política era "diferent", i ni els partits, ni la fiscalia ni el jutge "van voler investigar".

Els diputats s'han mostrat molestos amb l'actitud de De la Rosa i l'han titllat de xantatgista, estafador i defraudador, a més d'haver-se burlat del Parlament. Aquest silenci ha estat interpretat per molts diputats com un "pacte de silenci" de De la Rosa amb certs sectors empresarials i polítics, per no revelar més dades sobre irregularitats polítiques a canvi de no ser perseguit judicialment.

L'únic moment en que ha pres la paraula durant l'interrogatori ha estat en el torn del diputat de C's Carlos Carrizosa, a qui ha dit que se sentia "insultat" perquè li deien que no respectava el Parlament. A més, ha dit que no havia robat res de Grand Tibidabo, que la majoria de preguntes dels diputats procedeixen de retalls de premsa i que no s'havien preparat bé l'interrogatori. A més, ha dit que "no es pot empènyer a respondre amb dades falses". En finalitzar, ha assegurat que tenia interès en contestar, però no ho ha fet per motius jurídics.