Històric diputat de CiU des de fa quasi dues dècades al Congrés (ara n'és vicepresident quart), i en els anys vuitanta un dels militants fundadors les joventuts de CDC, Jordi Jané és el nou conseller d'Interior en substitució de Ramon Espadaler.

En un context en què CDC ha posat rumb directe en la seva aposta cap a la independència, Jané és un profund coneixedor dels secrets de la vida política estatal i madrilenya. Nascut el 26 de novembre de 1963 a l'Arboç (Baix Penedès), Jordi Jané i Guasch es va asseure per primera vegada en un escó del Congrés el 1996, quan el «Pacte del Majestic» entre PP i CiU erigia els nacionalistes en una força decisiva perquè Aznar pogués governar. No obstant això, la seva vida política estava lligada al Congrés des de molt abans. Va ser secretari del grup parlamentari de Minoria Catalana -avui Grup Català- entre 1986 i 1999, durant quatre legislatures. Posteriorment, entre 2000 i 2008, va ser portaveu adjunt de CiU.

Va ser elegit per unanimitat president de la comissió de Seguretat Viària del Congrés entre 2004 i 2008, un expert en temes de trànsit els coneixements del qual els seran útils en un moment de repunt de la sinistralitat viària a Catalunya. També va ser portaveu de CiU en les comissions d'investigació sobre els atemptats de l'11M i sobre Gescartera. Avui dia és membre de la comissió de seguiment del Pacte contra el Transfuguisme.

Casat i amb dos fills, Jané és advocat i màster en Dret Comparat. Exerceix de professor de Dret a la Universitat Pompeu Fabra des de 1990 i també a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Hereta una conselleria que Espadaler ha aconseguit pacificar en els últims tres anys després d'un passat recent convuls pero la d'Interior és sempre una delicada cartera que ha hagut de fer front a polèmiques com el «cas Benítez», el «cas Quintana» i les pilotes de goma o l'enfrontament amb els «indignats». Ara lidiarà també amb les habituals picabaralles amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz.