La Grossa de Cap d'Any ja ha sortit a la venda amb una tirada de 40 milions d'euros, distribuïts en 80.000 números. Loteria de Catalunya ha reduït el nombre de bitllets respecte de l'any passat, quan es van posar en circulació 50 milions d'euros repartits en 100.000 números. Cada número tornarà a estar format per 100 bitllets al preu de 5 euros cada billet i se'n millorarà la distribució amb l'objectiu que se'n pugui vendre almenys una mica de cadascun del sbitllets, per evitar que, com l'any passat, el primer premi quedi desert. Per això, cada número s'ha dividit en cinc llibrets de 20 sèries i 100 euros i fins que no s'esgoti el primer llibret no es posarà a la venda el següent.

La directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, Elsa Artadi, va explicar que es fa servir aquest sistema per «garantir que surt almenys una mica de cada número» i que les quantitats d'aquests estiguin igualades el màxim possible. També s'aconseguirà que «el premi quedi més repartit» i «hi hagi més varietat» als llocs de venda. A més, un llibret de cada número es vendrà per internet. D'aquesta manera, tots estaran disponibles en línia, si no és que tot el número s'ha reservat.

Segons va aclarir la directora general, posar a la venda 40 milions d'euros dóna a la Grossa «marge per créixer d'una forma prudent, consolidada i sense patir massa riscos». De cara als jugadors, la conseqüència de jugar amb 80.000 números en lloc de 100.000 és que tenen «un 20% més de possibilitats d'optar al primer premi».

D'altra banda, també s'ha millorat el disseny dels bitllets de la Grossa. Aquest any incorporen la imatge del capgròs que simbolitza el sorteig per a facilitar la identificació i diferenciar-se d'altres productes de la loteria. Es manté el col·leccionable de quatre colors, que agradava tant a les botigues com als compradors.

Es destinarà a premis el 70% del valor dels bitllets, mentre que els beneficis que s'obtinguin es dedicaran a programes socials. Pel que fa als premis, n'hi tornarà a haver cinc de grans. El primer serà de 20.000 euros per euro jugat, és a dir, 100.000 euros al bitllet. El segon premi atorgarà 6.500 euros per euro jugat (32.500 al bitllet); el tercer 3.000 euros per euro jugat (15.000 al bitllet); el quart, donarà 1.000 euros per euro jugat o 5.000 per bitllet, i el cinquè premi serà de 500 euros per euro jugat o 2.500 euros per bitllet premiat.