Un jutge ha imputat l'escriptor de supervendes barceloní Ildefonso Falcones, al qual la Fiscalia ha acusat de defraudar 1,4 milions d'euros a Hisenda entre 2009 i 2011 en transmetre a societats radicades fora d'Espanya els drets d'autor de les seves obres, com L'Església del Mar. El titular del jutjat d'instrucció número 25 de Barcelona ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia contra Falcones, la seva dona i el seu germà, i els ha citat els tres com a imputats.

En la querella, el fiscal del servei de delictes econòmics de la Fiscalia Provincial de Barcelona Pedro Castro acusa Ildefonso Falcones, la seva dona i el seu germà de tres delictes contra la Hisenda Pública per «idear i executar» un sistema que els va permetre defraudar 757.692 euros el 2009, 464.800 el 2010 i de 254.507 el 2011.

La Fiscalia sospita que Falcones va utilitzar aquest entramat per ocultar part dels beneficis que li reportaven les seves obres, ja que entre 2009 i 2011 els seus rendiments nets per l'explotació de les seves obres es van elevar a 4.397.633 euros, si bé només va declarar 375.650 euros.

Segons el ministeri públic, durant aquests tres exercicis els ingressos econòmics del matrimoni van estar constituïts «en la seva major part» pels rendiments de l'explotació dels drets d'autor d'Ildefonso Falcones, sobre les seves obres L'Església del Mar, La Mà de Fàtima i La Reina Descalça. Per evitar el «pagament a causa » de les seves obligacions tributàries, la Fiscalia considera que el matrimoni va idear un sistema pel qual va transmetre els drets d'autor de les obres de Falcones a entitats no residents a Espanya.