El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va afirmar ahir que el seu partit «obre els braços a tots els votants de CDC i de CiU» que vulguin donar suport a Unió en la seva nova etapa després de la ruptura de la federació.

En la seva carta-web setmanal, el president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, explica que «si el president Artur Mas dóna la benvinguda a determinats sectors independentistes d'Unió, des de l'aspiració a la plena sobirania, Unió obre els braços a tots els votants de CDC i de CiU».

Segons Duran, «molts d'aquests votants -moltíssims, per no dir tots- estan farts del tracte que el Govern central i l'Estat en el seu conjunt donen a Catalunya, però creuen que la resposta exigeix fer les coses bé i els passos sense renúncies, però amb serenitat, conscients que, si no es fa així, Catalunya té més a perdre que a guanyar».

El líder d'Unió carrega contra el sector independentista que hi ha en el seu partit i afirma que «hi ha qui encara vol impedir, amb una clara actitud pròpia del filibusterisme polític, que Unió es presenti» sola a les eleccions del 27S «o que ho faci amb molta polèmica i el més debilitada possible per afavorir així opcions polítiques que han mostrat el seu menyspreu cap al nostre partit».

Duran, que culpa els seus exsocis de CDC dels esdeveniments que acaben provocant la ruptura de la federació de CiU, conclou que el que ha passat ha servit per «constatar la impossibilitat d'anar a les pròximes eleccions dins de l'anomenada 'llista del president'» un cop «rebutjada sense miraments la nostra proposta».

El líder democratacristià considera, també, «kafkià» que els independentistes d'Unió defensin recolzar la llista del president mentre que Mas demana que siguin les entitats sobiranistes les que li facin la llista.

Prescisament ahir Antoni Castellà, un dels principals representants del sector crític d'UDC, va anunciar més de 400 adherits a la plataforma «Hereus UDC 1931», que dóna suport a la candidatura que proposa Artur Mas.

En declaracions a Catalunya Ràdio, va ironitzar sobre una possible expulsió. «Expulsar-nos voldria dir fer fora deu membres de la direcció, la presidenta del Parlament, els històrics del partit, el mateix Raimon Carrasco, la meitat d'alcaldes d'Unió: més de 400 persones. Vull veure com es tramita un expedient a 400 militants, això de facto és una escissió d'Unió», va constatar.

Castellà va apuntar que la direcció va ser la primera que no va respectar les regles amb la votació del consell nacional.