L'exconseller de Governació durant el tripartit Jordi Ausàs va ingressar ahir a la nit a la presó de Lleida per complir els quatre anys de presó als quals va ser condemnat per pertànyer a una banda de contraban de tabac. Ausàs va ingressar al Centre Penitenciari de Ponent, a Lleida, a última hora de dijous.

L'Audiència de Lleida va donar el passat 29 de maig un termini de deu dies hàbils a Ausàs, que va ser conseller de Governació per ERC durant el tripartit, per complir la condemna de quatre anys de presó que li va imposar per formar part d'un grup dedicat al contraban de tabac.

L'Audiència va dictar aquesta resolució després que el Tribunal Suprem ratifiqués la condemna a l'exconseller republicà per la seva «particular rellevància» en el grup criminal que es dedicava al contraban de tabac, fins i tot durant la seva etapa en el Govern català.

Ausàs, que va ser alcalde de la Seu d'Urgell entre 2003 i 2008 i conseller de Governació entre març del 2008 i desembre del 2010, havia demanat posposar el seu ingrés a la presó fins que el Tribunal Constitucional (TC) resolgués el seu recurs d'empara.

Després de ser detingut per contraban de tabac, Ausàs va abandonar la militància a ERC.