El nen de 6 anys malalt de diftèria i hospitalitzat a la Vall d'Hebron des del passat 30 de maig, ha mort aquest dissabte al centre, segons ha informat l'hospital.

El pacient que estava ingressat en la Unitat de Cures Intensives Pediàtrics de l'Hospital ha mort aquesta matinada i era el primer cas de diftèria diagnosticat a Espanya en els últims 28 anys.

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, oferirà a les 12 hores una conferència de premsa en la qual participaran a més el Secretari de Salut Pública, Antoni Mateu; el gerent de l'Hospital Vall d'Hebron, Vicenç Martinez, i el cap de l'UCI pediàtrica, Joan Balcells.

El nen tenia afectades les funcions respiratòries, cardíaques i renals per la toxina de la diftèria, i necessitava respiració assistida, estava connectat a un ronyó artificial i portava diversos dies amb circulació extracorpòria.

Aquest cas de contagi de diftèria ha deslligat en les últimes setmanes la polèmica per la negativa dels pares a vacunar al menor, el que va provocar la seva infecció.