El coordinador general de CDC, Josep Rull, va retreure a Unió haver entrat en campanya "atacant Convergència". Rull va assegurar que el seu partit farà una campanya per al 27-S "en positiu" davant "l'estil, d'una simplificació inversemblant" que planteja UDC. El coordinador general de CDC va respondre així a les declaracions del secretari general dels democristians, que aquesta setmana va dir que el procés ha quedat en mans de la CUP.

Sobre el recurs al Tribunal Constitucional de l'Executiu espanyol contra el Comissionat per a la Transició Nacional, Rull va dirque el Govern "tirarà endavant i farà cas omís". A més, va assegurar que CDC no es vol "distreure" en contradir el que diu Unió, però va criticar que els seus fins ara socis de federació han entrat en campanya "atacant CDC".

Per altra banda, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), una de les plataformes més actives en el procés sobiranista de Catalunya, ha convocat un referèndum perquè els seus socis decideixin la setmana que ve si impulsen una llista "de la màxima transversalitat" entre partits i entitats socials davant les eleccions del 27-S.

Per part seva, Òmnium Cultural va assegurar que "accepta el repte" llançat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i que està disposada a assumir el rol de lideratge en el procés cap a l'Estat independent. Tot i això, l'entitat va voler deixar clar que el suport a Mas en cap cas anirà en detriment de l'aval a les altres candidatures polítiques independentistes, "ja sigui en forma de participació de socis a les diferents llistes o bé del suport a la marca "Ara és l'hora".