L'alcalde de Girona (Gironès), Carles Puigdemont, liderarà una candidatura de consens per presidir l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en substitució de Josep Maria Vila d'Abadal, tot i que s'estan perfilant encara els noms que integraran la nova direcció de l'entitat.

La candidatura de consens de Puigdemont haurà de ser aprovada pels membres de l'AMI a l'assemblea que l'entitat ha convocat per al 17 de juliol a Valls (Alt Camp), i fins a aquell dia podria presentar-se alguna llista alternativa, segons han explicat a Efe fonts de l'Associació de Municipis per la Independència.

L'AMI s'ha reunit avui a Vic per abordar el posicionament de l'entitat sobre la llista de la societat civil que proposa el president català, Artur Mas, per a les eleccions del 27 de setembre, i per tractar la configuració de la nova direcció i de la presidència, en substitució de Vila d'Abadal que ha estat al seu capdavant des de la seva constitució el 2011.

L'actual president en funcions de l'AMI no es va presentar a les eleccions municipals del passat 24 de maig i, d'acord amb els estatuts de l'entitat, no pot seguir ostentant la presidència de la mateixa, de manera que la cúpula de l'Associació s'ha de renovar.

Així, l'alcalde de Girona (CiU) liderarà aquesta candidatura de consens, en què en els pròxims dies hauran de definir-se els noms que la integren.