Una jutge de Barcelona ha imputat Jordi Puig, un dels germans del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, arran d'una querella per estafa presentada per una societat, a la qual suposadament va cobrar 92.800 euros per uns treballs d'intermediació que no van donar resultat.

Segons han confirmat a Efe fonts pròximes al cas, Jordi Puig va comparèixer a final de juny com a imputat davant la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona, arran de la querella, interposada per la mercantil Lakay a través del bufet penalista Carrau Corp Criminal Lawyers.

Segons avança avui El Mundo, aquesta societat va recórrer als jutjats per reclamar a Jordi Puig un total de 120.000 euros -els 92.800 euros suposadament estafats i els interessos-, després que li encarreguessin uns treballs d'intermediació que no van donar resultat.

En la querella s'adverteix que Puig garantia una "extraordinària relació amb les institucions polítiques i administratives", ja que presumia d'estar ben relacionat en les altes esferes.

Segons la querella, Lakay va emetre al febrer del 2009 tres pagarés per import de 92.800 euros a una societat que administrava Puig, encara que advertint que no s'havien de cobrar fins que s'haguessin aconseguit els objectius comercials proposats.

L'entitat acusa Puig de fer efectiu un dels pagarés i de fer posteriorment un reconeixement de deute, amb un calendari de devolució, fixant com a garantia les participacions d'una altra societat que administrava, malgrat que no tenia cap activitat i mantenia nombrosos deutes, davant la qual cosa van acordar querellar-se en contra seu per estafa.

Jordi Puig, que va ser soci de Jordi Pujol Ferrusola -el primogènit de l'expresident català Jordi Pujol- està imputat en una altra causa, dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, que investiga una denúncia de la Policia Nacional per unes transferències bancàries a través de paradisos fiscals.

En aquesta causa del jutjat número 6 també està imputat un altre germà del conseller d'Empresa Felip Puig, Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya.