El president de la Generalitat, Artur Mas, i el diputat de la CUP David Fernàndez han mantingut aquesta tarda una reunió d'uns 45 minuts al Parlament per analitzar les perspectives que s'obren per a l'articulació d'una única candidatura independentista de la societat civil per al 27S.

La reunió, que ha estat qualificada de "correcta" per David Fernàndez en abandonar el despatx del president de la Generalitat al Parlament, es produeix un dia després que la CUP anunciés que no recolzarà llistes "unitaristes", però sí una candidatura formada i liderada per la societat civil catalana amb persones independents i sense la presència de representants dels partits.

La proposta de la CUP, que és similar a la que dies enrere va donar a conèixer el líder d'ERC, Oriol Junqueras, compta amb el suport d'aquest últim partit, encara que les dues forces no coincideixen exactament en el tipus de govern que propugnen per després del 27S.

La CUP és partidària de convocar unes eleccions constituents "immediatament després" de les "plebiscitàries del 27S", cosa que passaria per la possibilitat que el govern de la Generalitat que presideix Artur Mas continuï estant "en funcions".

Perquè això succeís, els diputats independentistes de la llista de la societat civil haurien de votar en contra de qualsevol candidat que desitgi sotmetre's al debat d'investidura del Parlament.

Segons fonts parlamentàries, només poden passar dos mesos entre la primera votació d'investidura -que es produeix habitualment un mes després dels comicis- i l'obligatorietat de convocar unes noves eleccions si no ha sortit escollit un nou president.

Com que les eleccions per norma s'han de convocar amb 54 dies d'antelació, això representa que passarien entre 4 i 5 mesos entre uns comicis i uns altres, segons fonts parlamentàries.

Encara que David Fernàndez no ha volgut explicar el contingut d'allò tractat amb Artur Mas en la reunió d'aquesta tarda i ha abandonat el despatx molt seriós i sense voler fer declaracions als periodistes, ha deixat entreveure que en la conversa s'ha abordat precisament la proposta de la CUP.

Mas tampoc ha volgut fer declaracions després de la reunió amb Fernàndez però des de CDC el coordinador general, Josep Rull, ha demanat que, en la negociació de la candidatura unitària, es valori la figura del president català i ha ressaltat que la fórmula que s'acordi finalment sigui "jurídicament inatacable" pel Govern de l'Estat.