ELECCIONS 27-S

L'ANC avala la llista civil "sense polítics en actiu" pel 27-S

L'entitat assegura que treballarà perquè la proposta asseguri la governabilitat després de les eleccions

08.07.2015 | 12:22
L'ANC avala la llista civil "sense polítics en actiu" pel 27-S

El Secretariat Nacional de l'ANC ha decidit aquest dimarts a la nit impulsar una llista "sense polítics en actiu" de cara el 27-S, tal com proposava Òmnium i ERC. A través d'un comunicat, l'entitat liderada per Jordi Sánchez afirma que 'la llista per la independència' ha de reflectir la màxima unitat de les forces sobiranistes i de la societat civil. A més, també estableix que aquesta proposta contempli "tots els passos a desenvolupar per tal que el procés continuï amb la màxima seguretat jurídica i s'assoleixi el reconeixement internacional de Catalunya com a estat independent". Finalment, l'ANC assegura que treballarà per tal que la proposta asseguri la governabilitat a partir del 27-S.

En un comunicat emès de matinada, l'ANC considera que aquesta llista ha de representar "tota la transversalitat i sensibilitats ideològiques de la societat" i que "ha de superar el debat propi d'unes eleccions autonòmiques". I és que segons l'entitat presidida per Jordi Sánchez, aquesta "transversalitat i unitat" ha de permetre "donar sentit plebiscitari a les eleccions del 27 de setembre".

A més, per l'ANC, amb aquest mandat dels socis expressat en la consulta dels passats 3 i 4 de juliol, "assumeix la demanda expressada pel president Artur Mas de lideratge des de la societat civil per fer del 27-S un plebiscit guanyador".

D'altra banda, el Secretariat Nacional de l'ANC explica que traslladarà a les altres entitats implicades en el procés, especialment a Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, i als partits sobiranistes partidaris de la independència amb l'objectiu de "consensuar-la i fer-la realitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema