El nadó de 28 dies que des de dilluns passat estava ingressat a l'UCI pediàtrica de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb múltiples fractures a conseqüència, presumptament, dels cops que li van clavar els seus pares, ha mort aquesta tarda.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra en un comunicat, els pares del nadó, que van ser detinguts dimarts passat acusats de maltractaments, continuen en dependències policials en espera de passar pròximament a disposició judicial, acusats ara, després de la mort del seu fill, d'un delicte d'homicidi.

Les detencions dels pares es van produir dimarts passat quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que el nadó havia ingressat en estat molt greu a l'hospital, ja que presentava lesions compatibles amb maltractaments.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, els pares, una parella que al veïnat no havia creat problemes, van actuar de forma molt freda després de l'ingrés a l'hospital del seu fill i, encara que van mantenir algunes contradiccions en la seva versió dels fets, inicialment no van ser arrestats fins que un informe mèdic va acreditar els maltractaments.

El Síndic de Greuges ha obert avui una investigació per comprovar si els serveis socials de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona van passar per alt signes en l'entorn familiar que podrien haver evitat les lesions al nadó.

El Síndic pretén supervisar la intervenció de les diferents administracions implicades en la prevenció i protecció del maltractament infantil i valorar el funcionament dels protocols de coordinació existents, per comprovar si hi ha hagut signes previs no detectats "adequadament" per part dels professionals que han intervingut i que haguessin pogut evitar el maltractament i les seves conseqüències.

En concret, el Síndic s'ha dirigit a les conselleries de Salut i Benestar i Família de la Generalitat i als Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona per recollir informació sobre l'assumpte.