L'advocada d'un mosso diu que un tret policial va ferir Quintana

La defensora del subinspector de la policia catalana imputat ho admet en una vista a l'Audiència

11.07.2015 | 00:00

L'advocada del subinspector dels Mossos d'Esquadra imputat per les lesions oculars sofertes per Ester Quintana, en rebre l'impacte d'una pilota de goma el 14-N del 2012, va reconèixer per primera vegada que les ferides a la dona van ser produïdes per un objecte que va sortir d'una arma policial. Segons van informar fonts de l'entorn de Quintana, l'advocada del subinspector, Olga Tubau, va admetre verbalment dimecres passat durant una vista sobre el cas celebrada a l'Audiència de Barcelona que les lesions oculars que havia patit la dona van estar produïdes per l'impacte d'un objecte que va sortir d'una arma policial.

La declaració
Tubau, que ahir va evitar confirmar o desmentir aquest extrem, va sostenir, segons les mateixes fonts, que les lesions a causa de les quals Quintana va perdre un ull van tenir el seu origen en l'actuació policial amb motiu de la vaga general del 14 de novembre del 2012. El titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, Francisco González Maillo, va acordar al març passat enviar a judici el subinspector i l'escopeter dels Mossos d'Esquadra imputats per les lesions que va patir Quintana, mitjançant un escrit en el qual va retreure els canvis en la versió oficial de la policia catalana i de la conselleria d'Interior.
El jutge d'instrucció va concloure la instrucció donant per bona la versió de la dona, avalada pels informes pericials, que va perdre l'ull per l'impacte d'una pilota de goma, que segons el magistrat va ser llançada per l'escopeter imputat, per ordre del subinspector també imputat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema