L'Assemblea Nacional de la CUP, celebrada a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, va renovar ahir el seu secretariat nacional, amb onze noves incorporacions i quatre noms que repeteixen, i va ratificar el procés "Crida Constituent" de cara a les eleccions del 27-S. Així ho va explicar en declaracions als mitjans de comunicació el membre del secretariat nacional de la CUP, Xevi Generó, assenyalant que l'esquerra anticapitalista ha reforçat la seva organització després del creixement electoral en les darreres municipals.

Sobre condicions per a una llista única, Generó va explicar que la CUP continua amb el treball iniciat i que només entrarà a debatre si els arriba una proposta concreta. El membre del secretariat va reiterar que la CUP no vol entrar en "cimeres espectacle" i que "les reunions o relacions polítiques amb altres partits les valoraran més enllà del que puguin generar mediàticament". Sobre les primàries per conformar els candidats de la CUP a les eleccions, Xevi Generó va assegurar que l'esquerra anticapitalista ha iniciat el procés i està valorant com dur-lo a terme per definir les llistes a les quatre demarcacions catalanes.

Preguntat sobre el diagnòstic del procés sobiranista, Xevi Generó va assenyalar que tant el procés català com la construcció dels Països Catalans han sortit reforçats en les darreres eleccions municipals al Principat i autonòmiques a la resta de territoris, "on tot l'independentisme va girar cap a l'esquerra projectes de ruptura i anticapitalistes".

Compromís amb els PPCC

És la segona vegada que la CUP celebra una Assemblea Nacional al País Valencià, on va obtenir els seus primers regidors a les darreres eleccions municipals. Segons que va explicar, amb aquest emplaçament, la CUP vol mostrar el seu compromís amb l'articulació dels Països Catalans (PPCC).

L'assemblea, on estava cridada a participar tota la militància de l'organització, i on també es convidava la militància de les organitzacions que conformen l'espai per la ruptura, va servir per debatre i aprovar la proposta organitzativa i l'estructura de gestió de la candidatura resultat del procés.