El president d'ERC, Oriol Junqueras, va defensar ahir en una entrevista al canal 324 la llista civil sense polítics que proposen ANC i Òmnium i va recordar la "generositat" del seu partit per donar totes les facilitats per fer-la. En aquest sentit, coincidint amb les valoracions del diputat de la CUP, David Fernández, i en referència a la inclusió o no d'Artur Mas a la candidatura, Junqueras va apuntar que el 27-S han de ser unes plebiscitàries "sobre la independència" i "no sobre polítics". El líder d'Esquerra dóna per descartada la presència del PSC en aquest debat i va titllar de "terrible" el pacte dels socialistes amb Ciutadans a la Paeria de Lleida.

Durant l'entrevista televisada, el líder d'ERC posava èmfasi en les facilitats per permetre una llista com la que proposen les entitats sobiranistes. "Ni fem ultimàtums, ni posem terminis, intentem ajudar per tenir el màxim consens. Posem oli a tots els engranatges", va indicar. "ERC està disposada a apartar les sigles, el nom, els candidats... més generositat en aquest sentit és impossible", va insistir.

Per això, veu amb bons ulls formar, si cal, una llista civil "sense polítics", tal com defensen Òmnium, AMI, ANC i la CUP. "Si qualsevol acord alternatiu és un acord que expulsa la gent, serà una mala decisió", considera. "Convergència no ha dit pas que no", va puntualitzar en un altre moment de l'entrevista. "La proposta de les entitats de fer una llista sense polítics ens sembla molt positiva perquè és una manera d'evidenciar molt clarament que aquestes eleccions són un referèndum sobre la independència", va explicar. "Tothom qui vulgui participar en aquest procés democràtic cap a la República Catalana, tindrà el suport d'Esquerra", va afegir.