La CUP es desmarca de la candidatura perquè inclou polítics

L'esquerra independentista lamenta que «hagin canviat el
tauler de joc» i la candidatura no reflecteixi la pluralitat de Catalunya

15.07.2015 | 15:29
David Fernández.

El diputat de la CUP David Fernández va fer oficial ahir que la formació es desmarcava de la candidatura única que estaven rubricant ERC, CDC i les entitats sobiranistes perquè «no reflecteix la pluralitat» de Catalunya i inclou polítics en actiu com Artur Mas, així com a membres del Govern. «És una revisió 2.0 de la proposta que ja va fer Artur Mas el 25 de novembre», va assegurar Fernández en roda de premsa a la seu de la CUP, que va recordar que en aquell moment la seva formació ja va defensar la conveniència de presentar tres llistes separades. Fernández va apuntar que la CUP es presentarà amb les sigles de CUP- Crida Constituent, tal com ja va anunciar al començament de l'any, i posarà el focus en la transformació social que ha d'acompanyar el procés independentista.
«Sense sobirania no hi ha justícia i sense justícia no hi ha possibilitats de llibertat. Nosaltres no renunciem a res», va recalcar. El diputat va recordar que la seva formació es va obrir a negociar una llista única només si aquesta era transversal i no incloïa polítics, i va retreure a convergents i republicans que plantegessin la reunió d'ahir amb un «canvi de tauler». «Anàvem a aquesta taula de treball amb una proposta prèvia que avalaven ERC i les entitats sobiranistes, una llista partidària, i quan vam arribar ens vam trobar que ens canviaven el tauler i el terreny de joc», va retreure Fernández, que va recordar així el canvi de criteri d'ERC i de les entitats.

La crítica
El diputat també va criticar les «formes» exhibides els últims dies per alguns dels participants en les reunions, als quals va acusar d'actuar amb «mala fe» a través de filtracions «partidistes i interessades». «Exigíem una discreció no incompatible amb dret a la informació.
Per la CUP només parla la CUP i no acceptem ventrílocs ni filtracions interessades», va etzibar. En aquest sentit, va expressar que l'únic acord assolit amb la resta de formacions independentistes es refereix al caràcter plebiscitari del 27 de setembre, i va afirmar que qualsevol altra qüestió, com la possibilitat de protagonitzar actes comuns en campanya electoral, haurà de passar abans pel vot de la militància. «No serà CDC ni els que defensen l'autonomisme d'esquerres els que marquin la nostra agenda», va subratllar el portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Xevi Generó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema