El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va confirmar que no es presentarà com a candidat per liderar la formació democristiana en les properes eleccions del 27 de setembre. Duran i Lleida ho va anunciar ahir durant l'acte de clausura de la convenció estratègica programàtica que va fer UDC a Caldes de Malavella, lloc des d'on va assenyalar que "l'única raó que hi ha perquè no em presenti és perquè hi ha un candidat millor: Ramon Espadaler". En aquest sentit, el líder de la formació va destacar que Espadaler, qui va ser corejat amb crits de "president, president", és "un bon gestor, honest i amb experiència parlamentària", i es va posar a la seva disposició per tot allò "que ell vulgui"

Durant la seva intervenció, Duran i Lleida va voler deixar clar que la separació amb CDC i la marxa de diversos membres democristians cap al nou partit Demòcrates de Catalunya ha estat "dolorosa, certament". "Tot i això, tal com he dit públicament i en privat, no criticaré a ningú; no tindré l'actitud que alguns han tingut amb mi. Hem girat full i ara hem de fer un nou camí, no perquè sigui diferent, sinó perquè és un nou camí que fem sense Convergència i sense algunes persones d'Unió", va assegurar.

En aquest sentit, el líder d'UDC va assenyalar que la primera etapa d'aquest nou trajecte és un 27-S que és "a tocar". Duran i Lleida va reclamar que és necessari treballar sense parar per fer arribar el missatge d'UDC arreu de Catalunya, a totes aquelles persones de l'àmbit metropolità o castellanes que estimen Catalunya i que desconeixen el seu projecte. Al mateix temps, Duran va admetre que darrerament la formació no havia estat "el que podia ser", però que ara ja podia ser "lliure" i traçar el seu propi camí.

Missatge d'Espadaler

Per la seva banda, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, va subratllar que UDC és una formació "catalanista" que defensa el dret a decidir i la consulta, i va carregar contra el front constitucionalista format per forces com el PPC dient que volen "aturar els anhels de Catalunya". "No farem cap mena de cas als cants de sirena de l'immobilisme ranci i de la intransigència que ens ha portat a la situació actual de cul de sac", va dir.

A més, el número dos d'Unió va ressaltar que la formació disposa d'una proposta "pròpia i integradora", i va concretar que aquells que creuen que Unió girarà l'esquena a Catalunya "s'equivoquen totalment".