El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va acusar l'exentrenador del Futbol Club Barcelona Pep Guardiola d'haver jugat a la selecció espanyola per interès «crematístic» i no «patriòtic». «Ja sabem que el Déu d'algunes persones és el dels diners», va destacar el ministre durant una entrevista a la cadena Cope, per afegir que l'actual entrenador del Bayern de Munic «ja s'ha tret la careta».

Fernández Díaz va dir que està «fart» que el Govern estigui «dilapidant» totes les energies en «fer l'indi» i va avisar que l'Executiu espanyol farà «complir la Constitució». El ministre d'Interior no es va mossegar la llengua a l'hora de valorar la possible incorporació de Josep Guardiola a la llista conjunta acordada per CDC i ERC de cara a les eleccions del pròxim 27 de setembre. «Això de Guardiola em sembla trist i lamentable, no es pot estar a missa i repicant», va assenyalar.

Fernández Díaz va instar el Govern a «unir esforços i a caminar la mateixa direcció» en comptes de «destruir i de fracturar» la societat catalana i espanyola. «El conjunt d'Espanya aniria millor», va sentenciar.

El ministre considera que des de Catalunya s'està «ofenent milions de catalans que volen seguir sent espanyols i molts espanyols que no són catalans i que aguanten que s'estigui ofenent Espanya». És per això que va avisar que «no es juga amb els sentiments», per afegir que «ja n'hi ha prou d'ofendre els espanyols».

Així mateix, va insistir en què s'ha produït una fractura social «molt important» a Catalunya i que el president de la Generalitat, Artur Mas, està «atemptant contra el bé comú i enfrontant i dividint la societat catalana des de la seva arrel, la família». Per tot això, el titular d'Interior va demanar al Govern que deixi de fer «l'indi», va advertir Artur Mas que l'Executiu de Rajoy farà complir la Constitució i es va mostrar convençut que «Catalunya seguirà sent Espanya». «Aquests senyors no la trencaran», va exclamar.

Pel que fa a la possibilitat que Guardiola formi part de la llista conjunta, va lamentar que l'exentrenador del Barça hagi jugat a la selecció espanyola per interessos únicament econòmics i va recordar que «qualsevol ciutadà amb vocació de servei públic es pot dedicar a la política».